27 maj 2010

Bakdag

Idag har jag bakat, gjorde sockerkaka med vaniljkräm och rabarberkräm som jag la emellan två lager av smeten... gjorde muffins med och de blev goda så håller tummarna för sockerkakan med, tänkte att det skulle bli min morsdag-present med några sockerdekorationer..

HAr även modellerat för första gången (med undantag för nallen) o kom fram till att händer är toksvårt men jag ska lära mig, dessa ska vara till en kock som fyller år så gissa motivet ;) Här är en liten sneakpeak...




Sockerkakan första lagret smet
Rabarberkräm osockrad på
Vaniljkräm duttas dit o sen ett lager sockerkakssmet till
Så här blev muffinsen med samma teknik... mums!!!

/Diana

27 Maj

Det är helt galet men så sitter jag här och tänker idag ska jag uppdatera men så hamnar jag ALLTID på andra spännande sidor vilket gör att jag ändå inte hinner... men nu mina vänner kommer bilder på helgens tårtor!!!

Först ut är en av rosorna
Och rosorna när de är ihopbundna med björngräs

En av sidotårtorna

och topptårtan

Tyvärr har jag ännu ingen bild på den färdiga hela tårtan men förhoppningsvis får jag det av brudparet så småningom.....

Fyllningen var:
Kladdkakebotten, tryffel/ganache med champangesmak, passionsfruktsmousse och mörk chokladmousse av Valrhona Ashanti som är en lite kryddig (julig) chokladsort.

/Diana

19 maj 2010

19 Maj

Nu är rosor och blad gjorda samt "fantasiblommor med så nu e det bara att göra tårtan, vilket jag tänkte göra i morgon med tanke på kylbristen, men vår mat får vila lite i rumstemp :) Fick hem roliga essenser från borgeby kryddgård idag så provade att smaksätta flowerpasten.... Blev med melonsmak och det fungerade toppenbra!!! Min sambo gillar inte alls sugarpaste men det här tyckte han var riktigt gott så kanske han kan börja gilla sp med :)

Finfint strössel fick jag också hem, o billigt var det!!!
Mina utfyllnadsblommor/fantasiblommor
Å så rosorna!

Var i blomsterhandelen och köpte björngräs. så fint det blir med rosorna!!!! kommer bilder när jga e klar med kreationen ;) vi får se om den överensstämmer med bilden jag har i mitt huvud ;)

/ Diana

17 maj 2010

17 Maj

Sådär nu är den italienska marängen gjord och bottnarna i ugnen. Så efter min lilla paus här ska jag göra passionsfruktsmousse som jag ska fylla tårtan med :)

Ett bra recept på det är:
900 g passionsfruktspuré
650 g italiensk maräng
1500 g grädde
12 gelantinblad

Rosorna börjar så sakterliga ta form och bladen likaså så nu är jag snart redo.... Ska bara komma på hur jag ska transportera tårtan också.... eller tårtorna, blir en 5 våningstårta och 1 eller 2 bredvid.... har inte riktigt bestämt mig än... Har heller inte riktigt bestämt utseende men det brukar ge sig under skapandets gång tycker jag.... Vet bara att det ska vara vita och rosa rosor och att det ska vara enkelt, kul med fria händer!!!!

Fastnade på tårtdekors hemsida med massor av tips och ideer, riktigt kul att fokl som e så duktiga delar med sig av tips och ideer!!!!

Nä nu måste jag fortsätta jobba, ingen rast, ingen ro ;)

/ Diana

12 maj 2010

12 Maj 2010

JA, nu har jag varit aldeles för inaktiv på den här bloggen men nu ska jag försöka uppdatera lite mer...

Har faktiskt en beställning snart på en bröllopstårta till 115 personer så det är lite dekorationer som ska bli klara men kul är det... Tårtan ska bestå av chokladbotten, chokladtryffel, chokladmousse och passionsfruktsmousse, så himla gott!!!! Gjorde samma smaker fast även med hallonmousse till en nyårtstårta, supergod kombo!

Har köpt lite essenser av Borgeby kryddgård ska se om man kan smaksätta sp så den inte blir så tråkig i smaken o söt... återkommer om jag lyckas!!!

Annars har jag bara shoppat lite nya roliga saker från min favorit Kakburken bla det här urfina brudparet som ska vara topper på mina vänners tårta...
Kyssen, brudpar
Volangstavar till fina kanter
Volangstavar,  nr 1

Dessuton har jag investerat i en tårtställning så nu slipper jag bygga upp med sugrör och liknande om man inte särskilt vill ha en tårta som ser ut så!

/Diana