29 aug. 2010

Äpplepaj/kaka

Tänkte dela med mig av ett recept som jag provade i helgen o som blev helt underbart gott!!! Lite annorlunda ällpekaka/paj men mums! Hittade receptet här....

Äpplekaka:

100 g smör
1 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Blanda de torra ingredienserna i en skål. Smält smöret och häll över. Låt degen vila en stund i kylskåp.

Skala 4-5 äpplen och skär dom i tunna klyftor. Blanda klyftorna med0,5 dl socker, 1 msk vaniljsocker och 1 msk potatismjöl.

Tryck ut degen i en pajform, Häll över äppelblandningen och pudra lite kanel över, Grädda i 200°C i ca 25 minuter, äpplena ska vara nästan klara.

Vispa en maräng av två äggvitor och ca 1 dl socker. Tänk på att man ska kunna vända skålen utan att marängen ramlar ut, då är den klar. (Äggulorna ges med fördel till en katt *s*)

Ta ut pajen ur ugnen och bred marängen över. Det är klart när marängen känns torr och har fått färg.

28 aug. 2010

Kräftskiva

Så då har det blivit lite brödbakande till vår stundande kräftskiva, tyvärr fotade jag inte efter den var bakad men den var nästan lika fin då :)

5 aug. 2010

21:30

Ja då har jag uppdaterat lite här i bloggen och lagt in lite tårtor här och var som jag gjort den senaste tiden. Levererade senast idag en tårta men tyvärr hittar jag ej min kamerasladd så kan just nu inte överföra de bilderna. Var iallafall en prinsesskronatårta. De andra bilderna har jag haft i min telefon så de har kunnat läggas över dock.

Om ni undrar varför jag lagt blommorna direkt på tårtorna i vissa fall så är det för att jag vet att de är 0 % besprutade och 100 % ätbaraså då vågar jag göra det, annars ska man alltid använda "tårtvaser"!!!

Ja återgår till att försöka hitta sladden å då kommer fler tårtor att läggas upp!!!

Prinsesstårta

Till en liten Tilde gjorde jag Prinsesstårta i dubbel bemärkelse, både smak och utseende!!!