7 dec. 2010

7 December

Nästa givna kaka är Klenor/Klenäter. Hur säger ni?? Behöver inte säga så mycket mer än att den är ett måste på min familjs julbord, tror det är typiskt skånskt, rätta mig om jag har fel!

Klenor:
5 st äggulor
0,75 dl socker
0.75 dl vispgrädde
1 msk smör
1 tsk bakpulver
3,5 dl vetemjöl
kokosfett eller olja till fritering
strösocker till garnering

Blanda mjöl och bakpulver. Vispa gulor och socker poröst. Blanda i övriga ingredienser och låt degen vila kallt någon timme. Kavla ut och sporra degen i 2x10 cm. Sporra även en skåra i mitten av kakan, trä igenon ena änden i hålet så den blir "vriden" och fritera dem gyllene. Vänd den därefter i sockret. Var försiktig med oljan och ha alltid ett lock bredvid dig ifall den skulle börja brinna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar