31 juli 2011

Krusbärsmarmelad

Ett av mina favoritbär är Krusbär och eftersom jag har en högst välmående buske i trädgården så får jag massor varje år. Så Marmelad är att rekommendera!!! Underbart sött och surt på samma gång.... Love it!
 
Receptdags!

2 L krusbär
1 dl vatten
8 dl syltsocker
2 vaniljstänger
citronzest kan uteslutas men ger marmeladen det där lilla extra...

Snoppa och skölj krusbären. Koka bären med vattnet i 15 minuter. Tillsätt syltsocker och vaniljstänger. Låt koka ytterligare 12-15 minuter. Tillästt citronzesten, skumma av och låt marmeladen vila i 15 min innan den hälls i burkar.


2 kommentarer:

  1. Hej!

    Bara undrar, var får man tag på citronzesten?


    Mvh Anna

    SvaraRadera
  2. det är bara att riva det yttersta av skalet, zest är restaurang eller fackspråk för skal...

    SvaraRadera