2 dec. 2011

2 December

Fina chokladdekorationer kan man göra av överföringsark och färgad vit choklad. Den här chokladen har jag färgat med pulverfärg avsedd för sugarpaste, funkar finfint!
Klipp av en bit av arket och bred ut chokladen på det.
Ta en utstickare eller liknande och värm under varmt vatten, se till att torka av den och tryck sedan ut din dekoration.
Vatten och choklad är inte kompisar så se till att du inte får vatten på chokladen, det är som olja o vatten....
Tadaa nu har du en fin dekoration till din cupcake/tårta/pralin.

Tips 1:
Du kan även ta vit choklad, ringla ett mönster på tex overheadplast, låt stelna lite och bre sedan över mörk choklad, ja variationerna är oändliga.
Tips 2:
Har du gjort mousse i portion eller tårta och fryst den kan du bre ut choklad på en plastremsa och lägga den runt tårtan, ställ in den i kylen en stund och dra sedan av plasten så har du "klätt" din mousse med choklad, ser proffsigt och fint ut, om man gör chokladkanten lite högre än moussen kan man fylla "hålet" med färska bär utan att de rinner på kanterna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar