7 dec. 2011

7 December

Konstigt nog så blir jag alltid sugen på saffransskorpor och te när vintern och julen närmar sig. Visst är det något speciellt med att krypa upp i soffan och gosa in sig under en filt och dricka lite te med en skorpa till...
Så nu bjuder jag på ett recept med safftansskorpor med apelsin, vit choklad och mandel.....

100 g smör
1 g saffran
2 st ägg
2 st fint rivet skal av apelsiner
5 dl vetemjöl
1,5 dl socker
1,5 tsk bakpulver
1 dl skalad och hackad mandel
1 dl grovt hackad vit choklad

-Smält smör och saffran, blanda i skalet av apelsinerna, blanda i äggen. Blanda de torra ingredienserna och vänd ihopa de med äggsmeten. Forma till 4 längder på en plåt och baka av 175 grader i ca 20 min. Dela dem och sänk ugnen till 125 grader. Torka skorporna ca 15 min tills de är torra.


1 kommentar:

  1. Jisses vad gott det ser ut =)

    Jag har en tävling på min sida som jag tänkte tipsa dig om, du kan vinna ett unikt smycke =)

    Och nästa vecka kan du vinna en köksassistent från OBH Nordica =)

    Titta gärna förbi och var med och tävla!

    Kram
    /Nellie

    http://sockertussen.blogspot.com/2011/12/tavling.html

    SvaraRadera