De här kanelbullarna blir såå saftiga och goda och tom när de varit frysta så blir de som nybakade i micron. Dock tar de en stund men väntan är väl värd!
Ingredienser:
700 g vetemjöl med hög proteinhalt (vetemjöl special t ex)
25 g socker
500 g mjölk
75 g jäst
-fördeg knåda 5-6 minuter, lägg i en oljad bunke, plasta och låt jära på varmt ställe ca 30 min-
1300 g fördeg
500 g vetemjöl special
175 g socker
20 g salt
20 g vanilj (kardemumma kan man också ha)
1 st ägg
250 g smör, rumstempererat
-arbeta ihop allt utom smöret 5-6 minuter, tillsätt smöret i små klickar och arbeta degen på lite snabbare hastighet i ca 10 min. Låt degen jäsa igen i ca 30 min i oljad bunke-
min fyllning bestod av:
apelsinzest av 2 st apelsiner (finrivet apelsinskal)
mandelmassa ca 500 g
ägg 2 st
vanilj
-blanda ihop. Kavla ut degen och bred på fyllningen, rulla ihop och dela till bullar, lägg i formar och låt jäsa 20-30 min. Baka av dem på 175-200 grader 10 till 12 minuter.-

Kul att du vill vara med i tävlingen :)
SvaraRadera