14 dec. 2010

14 December

Julgodis igen. Denna gång i form av Mozartkulor. Lite mer "vuxet" godis med mandelmassa och nougat, när man ändå håller på med mandelmassan kan man passa på att göra lite cognacsstubbe också!
Som vi hittar den i affären

Hemmagjorda
Mozartkulor:
250 g nougat
250 g mandelmassa
3 dl florsocker
2 msk sirap
200 g choklad.

Dela nougaten i 30 bitar. Rulla till kulor och kyl. Rör ihop övriga ingredienser utom chokladen och kavla ut mellan 2 smörgåspapper. Dela i 30 bitar och rulla in en bit nougat i varje. Doppa kulorna i choklad, stelna och njut.

Cognacsstubbe:

Blanda mandelmassa med cognac till önskad smak. Blanda även i hackad torkad frukt och apelsinskal. Rulla till rullar och låt torka en stund i kyl. Pensla stubben med smält choklad och skär i bitar.

3 kommentarer:

  1. Mums... låter jättegott. Tyvärr har jag en hasselnötsallergiker i familjen så det brukar inte bli de här godisarna. Men annars hade jag gladerligen gjort dem, för det är så gott.

    SvaraRadera
  2. Gott! Jag gjorde fusk. Tog en bit nougat och en bit marsipan och la i en tryffelform som jag hällde smält choklad på! Blev supergott det också! :)

    SvaraRadera
  3. Vad gott, såna brukar vi också göra vid jul :)

    SvaraRadera