Banan, choklad och kolapaj, kanske inte så juligt men lite annorlunda kan ju vara kul att bjuda på i kontrast till allt det traditionella.
Paj: (20 st)
3 dl mjöl
3 msk socker
100 g smör
1 ägg
-blanda snabbt ihop till en deg och tryck ut i formar, kyl dem och baka sedan av den i 160 grader i 10 min-
2 dl socker
1 dl sirap
2 dl grädde
100 g smör
2 tsk vaniljsocker
- koka allt uton vaniljsockret på svag värme i 30-40 min, gör ett kulprov, häll i vaniljsockret och häll kolan i pajskalen-
2 bananer
2 msk brun farin
-dela i bitar och stek med lite brun farin så de karamelliseras, mosa och lägg i formarna-
200 g mörk choklad
0,5 dl grädde
-gör tryffel, koka grädden och häll över den hackade chokladen och bred ut tryfflen över bananer-
Klart att njutas av!
Låter gott!
SvaraRadera