Pepparkakscheesecake med apelsinfyllning är dagens recept. Ni får ursäkta mitt korta inlägg idag, lite som skall fixas tills imorgon!
Cheesecake:
250 g smör
ca 300 g pepparkakor
-smält smöret och mixa med pepparkakorna, strö ut i en pajform och tryck till-
400 g philadelphia
2 ägg
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
zest (finrivet skal) och saft från 1 apelsin
-Vispa ägg och socker pösigt och blanda de övriga ingredienserna till en jämn smet. Vänd i äggvispet och häll smeten i pajformen, Baka av 175 grader i ca 1 timme och stäng sedan ugnen och låt stå på eftervärme i ca 30 min.
100 g philadelphia eller creme fraiche (vispa då den fast)
florsocker
pepparkakor
apelsin
-blanda osten/creme fraichen och sockret, bred ut över cheesecaken och dekorera med pepparkakorna o lite apelsin-
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar