4 dec. 2010

4 December

Mjuk pepparkaka är en favorit till glöggen, så serverar vi den även på mitt jobb, och den gör succé varje gång... Det bästa är att man kan frysa den och den blir precis lika god när den tinats så man kan göra en långpanna och ha när man får oväntade julgäster (och väntade). Varför inte prova att göra den i muffinsformar med en god glasyr av lingon eller kanelsmaksatt  tryffel kanske!
 

Mjuk Pepparkaka
150 g smör
3 st ägg
2,5 dl socker
1 tsk malen kanel
1 tsk malen ingefära
1 tsk bikarbonat
1 tsk malen kryddnejlika
4 dl vetemjöl
0,5 dl gräddfil/filmjölk
1 dl lingon
1,5 dl hackade torkade aprikoser och fikon

Sätt ugnen på 175 grader, blanda de torra ingredienserna, vispa ägg och socker poröst och vänd i den torra blandningen. Blanda i lingon, gräddfil och smält smör, häll ut i smörad och bröad form och baka i ca 40-50 min tills kakan känns fast.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar